Pecha Kucha: Marika Andersson

Ett stående inslag i programmet under Skolsmedjans #afk-konferenser är Pecha Kucha. En presentationsform där du visar 20 bilder x 20 sekunder för att i sammanlagt 6 minuter och 40 sekunder leverera ett ofta publikfriande innehåll! Låter det som en utmaning? Helt rätt, det vet de som skapat en Pecha Kucha, och efter #afkVarberg22 vet ytterligare fyra personer detsamma. Möt årets pecha kucha talare inför #afkVarberg22.

Marika jobbar som rektor för tre skolor i skolområde Lövgärdet i Göteborg. I området finns tre skolor med elever från förskoleklass upp till årskurs nio med sammanlagt närmare 760 elever och drygt 130 medarbetare.

I Lövgärdet har Marika hängt i sju år, hon har svårt att slita sig då det är ett område som är i ständig utveckling. Både inom skolan och utanför. Det finns ett gemensamt mål för alla vi som bor och verkar i området. Våra barn och unga ska lyckas i skolan. Det är den framgångsfaktor som på sikt förändrar samhället.

Förutom jobbet som rektor finns Marika också med på rektorsutbildningen på Göteborgs Universitet, där hon är utbildningsledare för juridikkursen.
I mars 2021 förändrades Marikas liv för alltid, då kom hennes barnbarn till världen. När Marika är med henne släpper hon allt annat och är farmor till 100%.

Beskriv din Pecha Kucha med tre ord!

Samarbete är nyckeln.

Sharing is caring – vilka förväntningar har du inför #afkVarberg22?

Alla möten. Få nya insikter, nya idéer. Ha intressanta samtal och att få skratta mycket.

Konferensens tema Likvärdighet för hållbart lärande – vad tänker du in i den rubriken?

Den fick snurra i tankarna några dagar innan jag landade i att för mig handlar det om att tänka hela dagen, hela livet. Att ge förutsättningar som inte begränsas till skolans, ibland, fyrkantiga värld. Att våga utmana mig själv, mina medarbetare och samarbetspartners att tänka i nya banor. Hela tiden med elevens lärande och mående i fokus.

Om du fick styra fokus i svensk skoldebatt – vad hade du givit oss att diskutera?   Vilket samhälle vill vi leva i 2035? Hur ska vi nå dit? Vad behöver vi göra? Vilka förutsättningar behövs? Vem gör vad?

Eva Söderberg/ Skolsmedjan

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s