#afkVarberg17

I juni 2017 arrangerade Skolsmedjan sin sjunde knytkonferens (working coference), #afkVarberg17. Varbergs kommun stod åter som värd, och efter drygt ett års förberedelser möttes deltagare, samarbetspartners och föreläsare i temat Bästa Möjliga Möte För Lärande. Ett tema som värdkommunen bland annat svarade upp till då det för första gången när konferensen förlagts till Varberg blev två dagar med sol! 

Forskare, föredragshållare i formen Pecha Kucha, höghastighetsträffar, gemensamma luncher och fikapauser bidrog till spontana möten, dialoger och nya samt bekanta möten. Formen för smedjans konferenser attraherade också i år en bredd i medskapande deltagares funktioner i styrkedjan. Traditionella föreläsningar varvades med etablerade #afkTalk och #afkTeaTime (rundabordssamtal), och under dagarna skapades nätverk vilka kommer att bestå också efter #afkVarberg17.

#afkVarberg17 huserade i Campus Varbergs lokaler och det bjöds bland annat på Pecha Kucha- inblickar i en skolbibliotekaries kvalitativa arbete, en specialpedagogs systematiska arbete och en duo vars erfarenheter utgick från skolledarskap, IKT och nyanlända elever.

Föreläsarna Magnus Levinsson, Ulrika Bergmark och Mats Westerberg, Zulmir Bečević samt Maria Wirén gav inspel kring allt från idén om evidensbaserad praktik, lärarutbildning och professionsförmågor, till språk, kreativitet och identitet samt betydelsen av att hålla i och ut i kontext hållbar skolutveckling.

På Youtube finner du det som livestreamades och bandades från dagarna i Varberg. Sök på ”Skolsmedjan”, eller klicka dig vidare här, och du finner föreläsare, paneldebatt och mellansnack. På Twitter, Facebook och Instagram kan du läsa och se bilder under tagg #afkVarberg17.

UR-Pedagogerna har haft för vana och tradition att bada under ett #afk. i år fick dock både bad och konferens prioriteras bort av orsaker bortom pedagogernas mandat.då de var i startblocken att omorganiseras till UR Skola. Kanske återvänder någon av pedagogerna och testar Kattegatts salta bad under framtida konferenser.

Har du frågor och funderingar kring #afkVarberg17, smedjan eller önskar komma i kontakt med exempelvis någon av våra föreläsare, mejla skolsmedjan@gmail.com.

Mia Smith reflekterar över #afkVarberg17 och om att orka en konferens  juni

Eva Söderberg summerar #afkVarberg17 med att ingen vill skriva någon något på näsan

Har du en text om #afkVarberg17, eller hittat någon på nätet att dela – pinga in smedjan!

Läs också smeders tack till alla involverade och engagerade under #afkVarberg17.

Annons