#afkVarberg15

I juni 2015 arrangerades #afkVarberg15. Den tredje konferensen där Varbergs kommun stod som värdkommun. Med temat ”värdegrund och professionellt lärande ” samt det övergripande syftet för Skolsmedjan; att uppmuntra till skolutveckling för lärande organisation i ett kollegialt lärande med elevers lärande i fokus, genomfördes en tvådagarskonferens.

169 lärare, rektorer, skolchefer, SYV, representanter från EHT och utvecklingsledare mfl hade anmält sig till dagarna i Varberg. På plats på Campus Varberg samlades kompetens, kunskap och klokskap, och konferensen inramades vädermässigt av sol dag 1 och regn på tvären dag 2 – precis som vid tidigare konferenser i Varberg. Deltagande medskapare bjöd bland annat på Pecha Kucha om MIK, slöjd som entreprenöriellt lärande och språkutveckling i förberedelseklass för nyanlända.

På Bambuser finner du det som livestreamades från dagarna. Sök på ”Skolsmedjan”, eller klicka dig vidare här, och du finner föreläsare, paneldebatt och mellansnack.

Några reflektioner från dagarna har publicerats via olika bloggar (se lista nedan), och du finner en del under hashtagg #afkVarberg15 i sociala medier.

Har du frågor och funderingar kring #afkvarberg15, smedjan eller önskar komma i kontakt med exempelvis någon av våra föreläsare, mejla skolsmedjan@gmail.com.

UR-Pedagogerna – smygpremiär av Lärlabbet

Malin Jönsson

Har du en text om #afkVarberg15, eller hittat någon på nätet att dela – pinga in smedjan!

Läs också smeders tack till alla involverade och engagerade under #afkVarberg15.

Annons