#afkVarberg22 är till ända- siktet inställt på #afkVarberg23

Så är ännu en konferens i Skolsmedjans regi till ända. Föreläsarna och Pecha Kucha-presentatörerna avtackade och försedda med varsin lyckoåsna från Tibet. De vägvisande gatupratarna är nedplockade och dörren till vår sal på Campus Varberg är för denna gång stängd.

I utvärderingen samlas svar från deltagarna och det är tydligt att lyckoruset efter konferensen inte bara finns hos tre trötta smeder utan även hos deltagare. Responsen från dem som varit på konferensen vittnar om en boost inför kommande läsår, man beskriver vilka delar som gett inspiration och som kommer att landa på respektive hemmaplan.

Något magiskt är det allt med denna konferens. Även i år var vädret med oss och programpunkterna #afkTalk och höghastighetsträffar kunde genomföras utomhus. Varberg i försommarskrud lockar till bad i Kattegatt bara några hundra meter från lokalerna Skolsmedjans konferens huserar i. Efter en späckad första dag med föreläsningar och samtal, innan mingel och mat hann några med att bada – också i år.

Det som är snudd på unikt för konferensen är att verkligen hela styrkedjan inom skola finns på plats och möts. Att få diskutera en föreläsning med någon efteråt, ställa nyfikna frågor till varandra och att alla är på plats under konferensen för att de vill och för att de vill dela kunskap och lära nytt – det är så positivt. Att få mycket tid att samtala med varandra för att förstå varandras perspektiv utifrån givet tema är viktigt på riktigt. Man vågar prata problem, men fastnar inte i tanken. Vi utmanar oss själva och vill utveckla våra verksamheter vidare. 

Kvällens middag hölls traditionsenligt på trevliga och familjära restaurang Västerport där Ulrika med personal tar hand om oss alldeles förträffligt. Vi blir serverade tilltugg, varmrätt och dessert med bravur och allt avslutades i år med att Ulrika bjöd på en uppskattad musikquiz.

Ulrika och gänget på Västerport är del av helheten för Skolsmedjans konferenser, de serverar dessutom såväl fika som lunch under dagarna. 

Utan stort stöd från förskole- och grundskoleförvaltningen i Varbergs kommun hade det inte varit möjligt att genomföra konferensen kostnadsfritt. Lokaler och fika är några av sakerna de stöttar upp med. Stort tack för det! Nu laddar vi för kommande konferens i Varberg den 20-21 juni 2023 och anmälningarna tickar tryggt in.

Blir du nyfiken på att vara med på nästa konferens? Tveka inte att anmäla dig genast då det är nödvändigt för oss att begränsa antalet deltagare dels utifrån lokalernas förutsättningar, dels för att det ska vara möjligt att få till det goda samtalet och den personliga atmosfären.

Inbjudan och anmälningsformulär är uppladdade under fliken #afkVarberg23 här på Skolsmedjans blogg. Vi välkomnar alla i skolan som ser det meningsfullt att välja att delta och är redo för ett aktivt deltagande.

Med önskan om en skön sommar och god läsårsstart i höst, vi ses igen!

Magnus Axelsson, Viktoria Struxsjö och Eva Söderberg

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s