#afkRektor15 (Malmö)

Mångfaldens stad Malmö tog emot Skolsmedjan i mars 2015. På agendan #afkRektor15. I Malmö Högskolas lokaler, med support av lärarutbildare och förskollärare Mats Olsson, kunskapade #detutvidgadekollegiet i två dagar.

167 lärare, rektorer, skolchefer, SYV, representanter från EHT och utvecklingsledare mfl hade anmält sig till dagarna i Malmö. På plats på Malmö Högskola möttes IKT-pedagoger, specialpedagoger, skolledare, lärare och verksamhetsansvariga. Konferensen tema hade det högaktuella temat likvärdighet. Deltagande medskapare bjöd bland annat på Pecha Kucha om pedagogiskt ledarskap, Sigtunaboxen och skolan som ett växthus.

IMG_2564Med Malmökanal utanför lokalen vi nätverkade i, var det ett självklart val av UR-Pedagogen Björn Appelgren att göra sitt numer traditionella ”afk-bad”. Att en lunginflammation kom som ett brev på posten, hindrar förhoppningsvis inte herr Appelqvist framtida  bad!

Under #afkRektor15 valde smedjan för första gången att till gruppsamtalen, #afkTalk, dela in deltagarna i homogena grupper utifrån respektive funktion med syfte att belysa likvärdighet utifrån ett så brett perspektiv som möjligt. Om grupperingarna föll väl ut eller inte, kan du läsa i en av texterna som länkas nedan.

På Bambuser finner du det som livestreamades från dagarna. Sök på ”Skolsmedjan”, eller klicka dig vidare här, och du finner föreläsare, paneldebatt och mellansnack.

Några reflektioner från dagarna har publicerats via olika bloggar (se lista nedan), och du finner en del under hashtagg #afkRektor15 i sociala medier.

Har du frågor och funderingar kring #afkRektor15, smedjan eller önskar komma i kontakt med exempelvis någon av våra föreläsare, mejla skolsmedjan@gmail.com.

Jörgen Florheden

Ingmari Svensson

Emil Jansson, del 1

Emil Jansson, del 2

Läs också smeders tack till alla involverade och engagerade under #afkRektor15.

Annons