#afkÖrebro16

I april 2016 lämnade smeder komfortzonen i egna kommuner, antog utmaning från Örebro kommun på initiativ av rektor Elsemarie Hallqvist, och arrangerade en knytkonferens (working coference) i en ”främmande” stad. Med temat ”skolkultur och värdegrund” och det övergripande syftet för Skolsmedjan; att uppmuntra till skolutveckling för lärande organisation i ett kollegialt lärande med elevers lärande i fokus, genomfördes #afkÖrebro16.

199 lärare, rektorer, skolchefer, SYV, representanter från EHT och utvecklingsledare mfl hade anmält sig till dagarna i Örebro. På plats på Conventum Club 700 samlades kunskap och klokskap, och konferensen inramades av engagemang och vilja. Deltagande medskapare bjöd bland annat på Pecha Kucha om KomTek som stöd för entreprenöriellt lärande, samarbete och utbyte mellan svenska och kinesiska elever och värdegrundsarbete grundat i Skolverkets utbildning.

Med ”tians” hopptorn inom hopphåll, var det ett självklart val av UR-Pedagogen Björn Appelgren att göra sitt numer högst definitivt traditionella ”afk-bad”. Att detta bad bjöd på utmaning, vittnar slutkommentaren i detta klipp om.

På Youtube finner du det som livestreamades från dagarna. Sök på ”Skolsmedjan”, eller klicka dig vidare här, och du finner föreläsare, paneldebatt och mellansnack.

Några reflektioner från dagarna har publicerats via olika bloggar (se lista nedan), och du finner en del under hashtagg #afkÖrebro16 i sociala medier. Tyvärr ställde ”prickarna” i vårt svenska alfabet till det en smula varför alternativ som #afkOrebro16 kan vara ett sökalternativ.

Har du frågor och funderingar kring #afkÖrebro16, smedjan eller önskar komma i kontakt med exempelvis någon av våra föreläsare, mejla skolsmedjan@gmail.com.

Pedagog Örebro

Principal Persson

Åke Johansson

Gunilla Ordell

Har du en text om #afkÖrebro16, eller hittat någon på nätet att dela – pinga in smedjan!

Läs också smeders tack till alla involverade och engagerade under #afkÖrebro16.