Pecha Kucha: Rasmus Rosander

Ett stående inslag i programmet under Skolsmedjans #afk-konferenser är Pecha Kucha. En presentationsform där du visar 20 bilder x 20 sekunder för att i sammanlagt 6 minuter och 40 sekunder leverera ett ofta publikfriande innehåll. Låter det som en utmaning? Helt rätt, det vet de som skapat en Pecha Kucha, och efter #afkVarberg23 vet ytterligare fyra personer detsamma. Möt årets pecha kucha talare inför #afkVarberg23.

Rasmus arbetar som biträdande rektor på Lövgärdesskolan i Göteborgs stad.  Uppdraget är främst riktat mot högstadiet och skolans förberedelsegrupp för nyanlända. På fritiden hittar ni honom i löpspåret eller framför spisen, beroende på dagsformen. 

Beskriv din Pecha Kucha med tre ord!

Nu och sen. 

Sharing is caring – vilka förväntningar har du inför #afkVarberg23?

Jag förväntar mig att få nya tankar och idéer, träffa intressanta personer och hamna i spetsiga diskussioner med full fart.

Konferensens tema: Långsiktighet, ledarskap och lärande vad tänker du in i den rubriken?

Förutsättning för lärande och skolutveckling. Cirkulärt och genomtänkt för alla som verkar i skola för att skapa lärande tillsammans med elever. 

Om du fick styra fokus i svensk skoldebatt – vad hade du givit oss att diskutera?  

Vad behöver våra barn för att må bra och hitta en roll i morgondagens samhälle? Detta utifrån förutsättningarna i Sverige i förhållande till ett globalt- och föränderligt samhälle.

Eva Söderberg/ Skolsmedjan

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s