GDPR och Skolsmedjan

Idag, den 25 maj, ersätts den tidigare personuppgiftslagen (PUL) med en ny dataskyddslag, kallad GDPR (General Data Protection Regulation). Syftet är att förbättra skyddet för den enskilda individen vid behandling av personuppgifter och att skapa ett enhetligt regelverk inom EU.

Skolsmedjan som ideell förening hanterar personuppgifter i olika sammanhang och önskar uppmärksamma följare till bloggen och smedjans sociala medier, konferensdeltagare och samarbetspartners på de rutiner vi har för att skydda enskild individs personuppgifter.

I samband med anmälningar till våra konferenser registreras personuppgifter som vi använder för beställning av mat, eventuell fakturering och gruppindelningar för konferensernas så kallade #afkTalk. Anmälningsformuläret finns i Google Drive, som i sin tur följer de nya föreskrifterna för GDPR. Senast 365 dagar efter genomförd konferens raderas anmälningsformuläret. Skolsmedjan lämnar inte personuppgifter vidare till tredje part, exempelvis sponsorer och samarbetspartners.

I samband med presentation av olika föreläsare till våra #afk:s publiceras text och bild på dessa där vi i och med GDPR inhämtar muntligt eller skriftligt samtycke för publicering. Producerat material tas skyndsamt bort från våra spridningskanaler WordPress, Facebook, Twitter, Youtube och Instagram om individ så önskar och skriftligen meddelar oss.

Dokumentation av konferenser sker via Wordpress, Facebook, Twitter, Youtube och Instagram. I samband med dokumentationen används olika materialtyper; text, bild, film och ljudupptagning. Muntligt eller skriftligt samtycke för publicering inhämtas, och material tas skyndsamt bort från våra spridningskanaler om individ så önskar och meddelar oss skriftligt.

I de fall där externa aktörer som press och media bevakar konferenserna och exempelvis intervjuar deltagare, är det respektive media och individ som ansvarar för eventuellt samtycke till publicering eftersom det då handlar om andra kanaler är skolsmedjans egna.

Har du frågor och funderingar kring ovan, vänligen kontakta Skolsmedjan.

Viktoria Struxsjö

Ordförande Skolsmedjan

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s