#afkVarberg18: Pecha Kucha nr 2

Ett stående inslag i programmet under Skolsmedjans #afk-konferenser är Pecha Kucha. En presentationsform där du visar 20 bilder x 20 sekunder för att i sammanlag 6 minuter och 40 sekunder leverera ett ofta publikfriande innehåll! Låter det som en utmaning? Helt rätt, det vet de som skapat en Pecha Kucha, och efter #afkVarberg18 vet ytterligare sex personer detsamma. Möt årets presentatörer, en efter en, i en liten ”teaser” inför #afkVarberg18!

KoT.png

Kristborg Einarsdóttir och Tobias Eklund är förstelärare på Kunskapsskolan Varberg. Under sin Pecha Kucha ”Framgångsfaktorer för lärande” kommer de dela med sig av hur Kunskapsskolans metoder, när det gäller personlig handledning för alla elever och kontinuerlig uppföljning av elevernas må-l och betygsresultat, leder till framgångar för lärande.

Hej Kristborg och Tobias! Beskriv er Pecha Kucha med tre ord.

– Personlig handledning & betygsmanagement.

#SharingIsCaring – vilka förväntningar har ni inför #afkVarberg18?

– Våra förväntningar är att få dela med oss och ta del av andra deltagares tankar kring lärande, utveckling och viktiga framtidsförmågor.  Vi hoppas är att konferensen skall innebära att de skolor som deltar ska bli lite bättre och lite mer högpresterande än före konferensen.

Konferensens tema är En Hel Organisation – vad tänker ni in i den rubriken?

– “En hel organisation” tar sin utgångspunkt i eleven. Organisationen är till för elevens måluppfyllelse, ingenting annat.

Om ni fick styra fokus i svensk skoldebatt – vad hade ni givit oss att diskutera? 

– Skoldebatten borde rikta in sig på hur ökad måluppfyllelse ska genomföras och se ut på alla olika kunskapsnivåer i stället för att diskutera driftformen för måluppfyllelseinsatsen.

Skolsmedjan hälsar Kristborg Einarsdóttir och Tobias Eklund välkomna till #afkVarberg18 och ser fram emot en fullmatad Pecha Kucha!

Fram till 1 juni är anmälningslänk till #afkVarberg18 öppen – delta i två dynamiska dagar i en lärande miljö med lärande ”skolfolk” från hela landet!

Via sajber och med lärande organisation för ögonen,

Viktoria Struxsjö

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s