#afkLinkoping16: Planering igång!

En vecka efter knytkonferensen #afkÖrebro16 och planeringen för nästa är i full gång. På olika platser i landet sitter smeder och arbetsgrupp med tema, upplägg och innehåll på agendan. Lokaler bokas, föreläsare kontaktas och formulär för anmälan skapas. Det är full verkstad och det känns fantastiskt att Skolsmedjans format för kollegialt lärande i #detutvidgadekollegiet börjar få fäste i skolutvecklingssverige. 

Att ytterligare en stad, denna gång Linköping, erbjuder värdskap för smedjans konferens upplevs helt rätt. En stad som huserar universitet och bred verksamhet för alla utbildningsformer, från förskola genom grundskola, via gymnasieutbildning till vuxenutbildning och universitet. Dialogen mellan Skolsmedjan och Linköping har tack vare engagerade och progressiva lärare, utvecklare och skolchefer varit fruktsam och det förberedande arbete arbetsgruppen på plats i Linköping gjort, borgar för en suverän #afkLinkoping16.

I fredags spikades temat för den 29-30 september och alla medskapare är överens om att ”Inkludering och Motivation” blir ett tema i tiden där vi kan lyfta två av skolans stora utmaningar och aktuella debattämnen. Vi tänker också att valt tema är en god fortsättning på den röda tråd som under #afkÖrebro16 var tydlig och upplevdes angelägen att levla vidare.

Anmälan till #afkLinkoping16 kommer att öppna inom kort. En inbjudan publiceras strax inpå där innehåll och mer utförlig information ges. En efter en kommer de tre huvudföreläsarna att ”outas” och vi ger i ett svarsmail på anmälan information om logi, luncher och middag samt i vilka lokaler #afkLinkoping16 äger rum i.

Som alltid strävar smedjan efter att ”dessert” under middag ska vara något utöver det vanliga, och om bitar faller rätt på plats, ser vi en ”dessert” där beprövad erfarenhet, taktfullhet och innerlighet möter upp efter avdukat bord. Mer om ”dessert” längre fram i vår.

Har du frågor om #afkLinkoping16 mejla skolsmedjan@gmail.com. Väl mött den 29-30 september i Linköping!

Via sajber och med lärande organisation för ögonen,

Viktoria Struxsjö

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s