Tack #afkÖrebro16 

Två dagar av kunskapande, nätverkande och utbyte är över. På olika tåg mot olika destinationer sitter fem mycket ödmjuka smeder och reflekterar över helhet, detaljer och nästa steg. 

När de första kontakterna med Staffan Henningsson och Cicci Thunberg vid Örebro kommun togs i september 2014 var det ett stort steg för smeder att göra. Vi klev utanför våra egna kommuner och stod inför att leverera på bortaplan.

Elsemarie Hallqvist, vår eminenta dörröppnare och doer ”in till” just Örebro kommun bidrog med att ingjuta en del mod, en del utmaning och en del tillit så att Skolsmedjan skulle kunna genomföra #afkÖrebro16, utan att tänka in svårigheter och hinder på grund av geografiskt avstånd.

Idag och i detta nu, vet vi smeder att Hallqvist hade rätt – samarbetet med den lokala arbetsgruppen på plats i Örebro kombinerades med erfarenhet och lärdomar från föregående fyra konferenser och del för del lades strategiskt på rätt plats, i rätt ordning för ert genomförande av #afkÖrebro16. Tack Örebro kommun, och tack Elsemarie Hallqvist.

Innehållet i dagarna har som alltid varit fullmatade. Som alltid drogs tid över, men också in, och dag ett avslutades med en smakfull middag där gymnasieelever underhöll av högsta klass. Lasse Hallqvist, som förberett för elevernas framträdande, ska självklart tillägnas ett speciellt tack. Smeder önskar att applåderna från framträdandet fortfarande ringer i gymnasieelevernas öron. Vilka kompetenta musiker! Vilket drag! Vilka skickliga elever!

Lokala, regionala och nationella samarbetspartners och utställare gav #afkÖrebro16 en proffsig inramning. En välfylld goodiebag, priser till selfietävling och ett avslutande panelsamtal där deltagarna visade på gemensam ambition för samarbete – för varenda elevs bästa möjliga skolgång. Vi ser fram emot att var och en i panelen tar med sig förhoppningar och skolutveckling i såväl det stora som i det nära, i deras vidare arbete inom respektive förbund och organisation.

Föreläsare och Pecha Kucha-hållare levererade med klass och bjöd på sig själva, goda exempel och bidrog framför allt hålla den röda tråden i temat ”all in”! Skolsmedjan är mycket imponerade, och full av respekt för det engagemang ni satte in i #afkÖrebro16. Förberedelser, genomförande och er uppmuntran till lärande av görande är fantastiskt!

I entrén, vid fika- och luncher, samt som lots av föreläsare har vi under #afkÖrebro16 haft förmånen att få samarbeta med gymnasieelever från ett hotell- och turismprogram i Örebro kommun. Ingen uppgift var för svår, allt vi var i behov av löstes, och omsorgen kring föreläsarna i loungen var av hög nivå. Kvicktänkta, kompetenta och serviceinriktade – tre egenskaper som så tydligt genomsyrade elevernas förhållningssätt. Tack!

199 personer valde att anmäla sig, delta och medskapa i #afkÖrebro16. Var och en gav av engagemang, kunskap och erfarenheter. Nya möten uppstod, ”gamla” bekantskaper återsågs och på det sätt smeder och konferens tagits emot av var och en, kommer fem ideella ”skolutvecklingsnördar” leva länge på.

Alla tweets, sms, blogginlägg och uppmuntrande ord irl – för smeder är ni energi, kraft och svaret på frågan. Och frågan är ”Vilka har världens viktigaste jobb” – jo, lärare, rektorer, SYV, utvecklare, EHT, chefer och politiker. Ni är styrkekedjan, ni är lärande organisation. Kunde vi, skulle vi, tacka personligen var och en av er. Vi hoppas av hela smedjans glöd att denna hälsning når fram och till er. Tack, alla deltagare under #afkÖrebro16.
Vid tangenterna, på spår, för smedjan – på återseende, och återhörande!

Karin, Stefan, Magnus, Johan & Viktoria

  

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s