#afkÖrebro16 hälsar panelen välkommen

Sist men inte minst kommer vi under #afkÖrebro16 att vår panel bestående av representanter från SKL och våra fackförbund ta plats på scen för att föra ett samtal som tar sitt avstamp i  #afkÖrebro16s tema: värdegrund och skolkultur.

Vi kommer diskutera hur respektive organisation arbetar med dessa frågor. Hur får vi skolans undervisning att vila på beprövade och vetenskapliga metoder? Hur kan vi samverka så att detta sker? Hur vi kan få läraryrket att sluta vara autonomt utan att för den skull radera det friutrymme som läraryrket kräver.

Hur vi gör skolan likvärdig? Hur vi får en skolkultur som präglas av tillit, trygghet, likvärdighet, solidaritet och demokrati? Men också av ett ständigt lärande av alla på alla nivåer.

I panelen deltar:


 

Per-Arne Andersson SKL

Fotograf: Thomas Carlgren

Varför arbetar du med skola och utbildningsfrågor?

Jag har gjort det i hela mitt yrkesverksamma liv och aldrig tröttnat, tvärtom.

Vilken skolfråga engagerar dig mest just nu?

Egentligen alla, mer eller mindre. Mest för frågor som gör att våra elever får så bra undervisning som möjligt, varje dag varje lektion. Dvs även att styra bort diskussioner och frågor som leder åt fel håll.

Vilka förväntningar har du på #afkÖrebro16?

Att alla engagerade deltagare kan bli stärkta i att göra sitt eget arbete lite bättre än tidigare.


 

Erica Andrén Sveriges skolledarföbund:
ImageVarför arbetar du med skola och utbildningsfrågor?
Jag har alltid drivits av att skola är så viktig och att du där verkligen har en chans att förändra en ung människas liv i rätt riktning. Jag var lärare först men kände sedan att jag hade möjlighet att kunna påverka för fler som skolledare. Att organisera en verksamhet som tillvaratar elevers engagemang, lust att lära och som motiverar dem är vad som driver mig. I mål kommer jag aldrig, det finns alltid utvecklingspotential
Vilken skolfråga engagerar dig mest just nu?
Likvärdighetsfrågan är oerhört viktig, både ur ett individ- och samhällsperspektiv. Alla måste få likvärdiga förutsättningar att få en bra utbildning. Jag ser en gymnasieexamen som den bästa vaccinationen från ett utanförskap.
Vilka förväntningar har du på #afkÖrebro16?
Att få diskutera de utmaningar svensk skola har men framförallt höra hur anda skolledare har lyckats med hela eller delar sina uppdrag. Inspiration!

Maria Rönn Lärarförbundet:

maria_ronn2Varför arbetar du med skola och utbildningsfrågor?

Bra skola är förutsättningen för så mycket i samhället. Allt börjar med en bra lärare! Att få bidra till elevernas kunskapsresa är ett utmanande och fantastiskt stimulerande uppdrag. Som lärare kan man alltid lära mer och utvecklas, samtidigt som man bidrar till andras utveckling. Det är stort! Jag vill bidra till en bättre skola, där alla elever får möjlighet att utvecklas till sin fulla potential. Därför är jag engagerad i Lärarförbundet och därför arbetar jag med utbildningsfrågor.

Vilken skolfråga engagerar dig mest just nu?

Professionaliseringen av läraryrket – att det vi lärare gör faktiskt bygger på forskning och beprövad erfarenhet, att lärares yrkesetik utgör kompassen och att vi tillsammans i lärarkåren utvecklar vårt yrke. Och naturligtvis är det viktigt att vår profession får goda förutsättningar att göra vårt uppdrag. Därför är villkorsfrågor som lön och arbetstid också mycket viktiga.

Vilka förväntningar har du på #afkÖrebro16?

Att få lyssna till, samtala med och inspireras av kollegor. Att få nya aha-upplevelser och knyta nya kontakter. Att få fler perspektiv på skolutveckling och hur vi kan skapa den bästa skolan för varje elev.


 

Svante Tideman Lärarnas riksförbund
Svante TidemanVarför arbetar du med utbildningsfrågor?

Jag arbetar med skolfrågor för att utbildning är grunden till att skapa ett mer jämlikt samhälle. Så är det roligt att undervisa också.

Vilken skolfråga engagerar dig mest just nu?

Den största skolfrågan är att åstadkomma en mer likvärdig skola.

Vilka förväntningar har du på #afkÖrebro16

Möta och samtala med andra som också är intresserade av att förbättra skolan.


Vi hälsar vår kompetenta panel välkommen och ser fram emot spännande samtal!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s