#afkÖrebro16: Lärlabbet anländer

Yrkesverksamma lärare och skolledare, specialpedagoger och förstelärare är några av alla som under premiäråret av Lärlabbet 2015 fått möjlighet att vara att vara medverkande och dialogpartners till programmet. Lärlabbet vars fokus är kompetensutveckling och kollegialt lärande, möter nu professionen under #afkÖrebro16!  

Erik LarlabbetDet var under smedjans konferens #afkVarberg15 som Lärlabbet valde att valde att förhandsvisa och förlägga världspremiären av ”puffen” för programserien. Under samma konferens samlade man också in idéer och uppslag med syfte att skapa ett så angeläget program som möjligt. Förslagslådan innehöll mycket gott, och om någon av de inlämnade uppslagen blev verklighet, kanske Erik Almgren, redaktör för Lärlabbets sociala medier, kan berätta om under dagarna i Örebro.

Hej Erik! Välkommen till #afkÖrebro16. Vilka förväntningar har du inför ditt, och Lärlabbets, medskapande i konferensen?

  • Förväntningen ligger främst i att träffa lärare/skolledare och genom dessa möten inhämta idéer och tankar kring hur vi på bästa sätt kan/bör utveckla Lärlabbet framöver och på så sätt göra materialet mer relevant och användarvänligt. Självklart vill vi även sprida kunskap om att vi finns/vad vi gör och hur skolan/lärare kan använda vårt material.

Du möter pedagoger, lärare, rektorer, studie- och yrkesvägledare, kuratorer, elever och kanske också förvaltningspersonal. Vilka frågor kan du utifrån din erfarenhet se är prioriterade för att stärka elevers lärande och det kollegiala lärandet?

  • Frågor krig samverkan. Det gällande både inom den enskilda skolan, skolor emellan, kommunal samverkan, över kommungränser och nationellt. Hur kan tvärprofessionell samverkan mellan olika instanser och även privata organisationer och näringslivet bidra till ökat lärande hos såväl lärare som elever?

Skolsmedjan hälsar Erik Almgren och Lärlabbet välkomna till#afkÖrebro16 och ser fram emot att kunskapa om elevers lärande kanske framtida programinnehåll under två dynamiska dagar i april! I väntan på, hänger vi med Lärlabbet i de sociala medierna, på Twitter (@Larlabbet) och på Facebook (Lärlabbet), samt surfar runt på labbets blogg där vi hittar avdelning för gästbloggeri!

Via sajber och med lärande organisation för ögonen,

Viktoria Struxsjö

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s