#grejerpågång Peyman Vahedi

 

DSC_0010

 

 

 

 

 

 

 

Programmerare, legitimerad lärare i Sv/Sh, utbildad rektor. Arbetar på Ådalsskolan i Kramfors. Känd som föreläsare för ”ojante”, gamification, företagsförlagd utbildning, 1:1-satsning och samverkan med näringslivet.

Hallå där rektorn! Hur har veckan varit?

Mycket bra och intensiv! Vi har kört igång läsåret och hunnit lära känna nya eleverna. Vårt första likabehandlingsärende har hanterats skyndsamt och jag är glad över att vi skickar ut signalen tidigt om att samma kultur som tidigare råder: respektfullt bemötande och skyndsamt agerande.

Vad har varit veckans ”hiss” och veckans ”diss”?

Veckans hiss är helt klart vår andra release av appen Course! Nu kommer eleverna att kunna duellera mot varandra, använda livlinor mm. Och lärarna får fler verktyg att följa elevernas utveckling med hjälp av statistik.

Veckans diss är utbildade eller blivande lärares beteende i sociala medier. Att hänga ut varandra, polarisera debatten, missförstå med vilja mm. är tecken på att digitala debattklimatet inte är ett ungdomsproblem.

Vilken fråga om skola, rektorsuppdrag, utmaningar och/eller pedagogiskt ledarskap, vill du skicka till dina rektorskollegor runt om i landet?

Är det verkligen omöjligt att vi rektorer går ihop och skapar det IT-stöd vi behöver? Måste vi vänta på något som troligen inte kommer att komma?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s