#afkVarberg15: Föreläsare Olof Röhlander

Han är bra på att tala. Så bra att han år 2011 fick utmärkelsen Årets Talare. Den 17 juni, under dag två av #afkVarberg15, talar Olof Röhlander till deltagare på plats om organisation, ledarskap och lärande. En trippel i form av en trestegsraket, från det övergripande, via gruppnivå till min egen funktion för helheten.

olofr9Olof Röhlander en en av Sveriges mest anlitade föreläsare. Hans CV inkluderar karriär som bordtennisspelare på elitnivå, och mental tränare åt både Svenska Bordtennislandslaget och Örgryte Fotboll. Röhlander föreläser, skriver böcker och har en genuin vilja att göra skillnad genom att med en mix av stå-upp komik och djupt allvar ge han av det han kan bäst, att sätta ord på, och beskriva ”vad” i kontext förändringsarbete och utveckling.

I sin bok Det blir alltid som man tänkt sig (2010), vrider och vänder Röhlander på argument för att lära av misstag och av framgång. I uppföljaren Bli en vinnarskalle (2012) är fokus att våga se sin egen roll, sin egen del och sitt egna ansvar för att skapa de bästa förutsättningarna för lärande, organisation och målmedvetenhet. 2013 kunde vi se Röhlander i dokumentärfilmen Talaren som liksom böckerna, rönt stor framgång, mycket tack vare Röhlanders engagemang som når igenom såväl trycksvärta som radiovågor. Att då få erbjuda honom plats under #afkVarberg15 och möjliggöra möte irl, känns förmånligt och mycket spännande.

Skolsmedjan hälsar Olof Röhlander välkommen till #afkVarberg15 och ser organisations-tänk, grupp-tänk och jag-tänk motivera deltagare och medskapare.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s