#afkVarberg15: Föreläsare Lena Göthe

LenaFrån ett örike i den västsvenska skärgården, anländer Lena Göthe #afkVarberg15 för att föreläsa om hur kollegialt lärande. Med erfarenheter från jobbet som rektor och pedagogisk ledare, återser vi idag Lena Göthe i sammanhang som handledning av lärare och föreläsare för rektorer och förvaltningar.

Redan 2012 uppmärksammades Lena Göthe för sitt engagemang i frågor om ledarskap. Hennes utgångspunkt är alltid skolan, rektorer, lärare och elever och med struktur, uppdaterad metodik och pedagogiskt lugn låter hon oss bli insatta i, förstå och se meningen med kollegialt lärande, pedagogiskt ledarskap och elevers lärande.

En av Lena Göthes många styrkor är att att hon ser hela skolorganisationen som en organisation. När hon 2013 var förste talare ut på Fritidspedagogernas rikskonferens, lyfte hon bland annat fram vikten av att vi som pedagoger, lärare och rektorer i skolan, kan sätta ord på lärandet. Något vi vet att hon kommer att uppmuntra till också under #afkVarberg15.

Med frågan Vad styr ert lärande? uppmuntras åhörare till reflektion. Lena Göthe hjälper oss att vända sökljuset mot det som har betydelse för eleverna och där ett professionellt lärande gör skillnad för eleverna. Under #afkVarberg15 kommer vi att erbjudas verktyg för ett kollegialt lärande som bär rakt in i elevernas lärande men som också hämtar sin näring därifrån. Förhållningssätt, strukturer och metoder som ger begreppen vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet en mer meningsfull innebörd ramar in Lena Göthes föreläsning. Och vi tar oss från övergripande forskning till konkret verkstad: Hur gör vi för att maximera vårt lärande – förhållningssätt, strukturer och metoder?
Lena Göthe tar sin utgångspunkt i elevernas lärande snarare än utvecklandet av undervisningstekniker och här får vi fokus som genomsyras av värdegrundsdimensionen.Skolsmedjan hälsar Lena Göthe välkommen till #afkVarberg15 och ser kunskapande, kollegialt lärande och uppdaterad forskning motivera deltagare och medskapare.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s