Tv-debatt och presskonferens

Länk till morgonens direktsända TV4-inslag där bland andra smedjans Karin Berg medverkade och konfronterade skolministern med frågor om skolan.
”- Det är för många kommuner som har fel attityd” och ”-Ta kommuner i örat.”, var vad skolministern menade var några av lösningarna på utmaningarna i svenska skola. Vikten av att en nationell organisation formas så att det på lokal nivå möjliggörs lärande organisation, ja det budskapet får Skolsmedjan fortsätta trumma fram.
Länk till dagens presskonferens med Jan Björklund där han nu föreslår förändring av kravet kring dokumentation kring åtgärdsprogram.
”-Det har blivit för omständligt att sätta in extra stöd för en elev. Det har blivit för byråkratiskt. Där eleven har många, omfattande problem, och där det bedöms vara svårigheter som är av karaktär omfattande ska dokumentation kvarstå. Men för elever i behov av lite stöd/lägre stöd, har dokumentationen blivit överbyråkratiserat.”
Vilken elev som är i behov av vilket stöd, blir rektors ansvar att besluta om.
Björklund säger också under presskonferensen att lärare ska undervisa, fokusera på elevens lärande – och kanske, kanske har ministern tagit till sig del av vad en lärande organisation, med fokus på elevers lärande och kollegialt lärande innebär.
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s